Kommande

Kommande utställningar och arrangemang:

Våra projekt under 2021 och 2022:

-SamArtBete 
Projektet SamArtBete som vi drivit sedan 2019 avslutas under våren 2021 med en publikation som vi släpper i augusti 2021.
Deltagande konstnärer har varit:
Lisa Hannu och Finn Öhlund
Ida Isak Westerberg och Anna Claesson
Judit Kristensen och Viktor Mattson
Kornelia Nilsson och Isabell Nilsson
Helena Wikström, Andrea Lundgren och Linus Johansson
Vania Panes Lundmark och Maria Olsson

Projektet SamArtBete drivs med stöd av Postkodstiftelsen och består bl a av en serie samarbeten mellan konstnärer. Läs mer här.

Frequency Takeover
Vi intresserar oss för processen när konstnärer rör sig från traditionell bildkonst mot mer performativa uttryck i gränslandet mellan ord, musik och kropp. Musiken, rösten och orden vill ut ur våra kroppar. Vi vill ta plats och höras. Vi arbetar med kvinnliga konstnärer, musiker och författare som söker sig till det genreöverskridande. Musikvärlden dras med ett ok av att vara väldigt mansdominerat, och vi ser att kvinnliga konstnärer som rör sig mot musiken ser samtidskonstscenen som ett rum där de kan formulera sig friare. Ord, musik, kropp bildar tillsammans ett undersökande konstverk: hur kan vi samarbeta inom dessa uttrycksformer, ta nya vägar vi inte skulle tagit var för sig? Ett konstverk som framförs, som tar plats och tid i anspråk.Det finns en lust och en nödvändighet att äga orden, ljudet och luften mellan väggarna. Ord som måste skrapas loss från det patriarkala arvet, politiken, makten, arvet för att stöpas om. Galleri Syster vill skapa nya ordningar och användningar.
Under 2021 och 2022 arbetar vi med projektet med stöd av bl a Statens Kulturråd.

Syster på Facebook        Syster på Instagram