Kommande

10 juni:
Utställning och Konstnärssamtal

Under maj – juni gästas Galleri Syster av konstnären Parul Gupta från Delhi, Indien. Välkomna att träffa henne och höra henne berätta om sin konst.

Vi öppnar kl 18, konstsamtal kl 18.30.

Parul arbetar med teckning, i ett utforskande av förhållandet mellan rummets arkitektur och rummets linjer. Hon funderar kring vad som händer när en linje lämnar pappret och kliver in i rummet. Det resulterar i tredimensionella teckningar då hon intar ett utrymme och utforskar dess former. Hon gör platsspecifika, tillfälliga och efemära installationer och teckningar, allt med utgångspunkt i linjens språk.

Under kvällen finns en bar med lättare snacks och dryck till självkostnadspris.

Alla är välkomna, ingen föranmälan krävs.

Obs: samtalet hålls på engelska.

Parul Guptas vistelse hos Galleri Syster är ett samverkansprojekt med Iaspis, Konstnärsnämndens internationella program för bild- och formkonstnärer.

:::::::::::::::::::::::::::::

Parul Gupta, a resident artist with Galleri Syster during May – June, will be giving a presentation about her work on 10th June.

Her practice is engaged with drawing, through the examination of the relationship between architectural spaces and the lines in those spaces. It started with the question of “what happens when the line leaves paper and enters space”. The result is the drawing in space, as architectural interventions and spatial exploration: – site specific, temporary, ephemeral installations and drawings, based on the language of line.

:::::::::::::::::::::::::::::::::

30/6 – 8/7 Samlingsutställning Lillasyster

:::::::::::::::::::::::::::::::::

SamArtBete
Vad behöver vi? För att inte känna att vi inte står utan går: för att inte fastna i inre eller yttre frågor, utan istället ta sig från en fråga till nästa, till nästa? För att utvecklas – som människa och som konstnär?

Vi behöver varandra; vi behöver diskutera, reflektera, obstruera, konstruera. Vi behöver dialoger och polyloger. Vi behöver samarbete.  Galleri Systers SamArtBete är ett konstnärligt projekt och ett utvecklingsprojekt, för oss själva och för andra. Som individuella konstnärer samarbetar vi långsiktigt med inbjudna konstnärer, skapar ömsesidiga mentorskap; breddar vår konstnärliga praktik, vårt arrangörskap, våra tankar.
Galleri Systers projekt SamArtBete består av en serie projekt där vi själva deltar som konstnärer.

Del 1 av projekt var samarbetet Going Places – Finding Words mellan Sara Edström och Stefan Riebel som presenterades på Galleri Syster i januari 2017.

Del 2 av projektet var samarbetet Att använda landskap mellan Anja Örn, Tomas Örn och Fanny Carinasdotter som presenterades på Galleri Syster i april 2017.

Del 3 av projektet blir samarbetet Skräckar mellan Therese Engström & Anna Harju.
Deras samarbete kommer att presenteras under hösten 2017.

I över 40 år har Therese Engström och Anna Harju varit vänner och samtalspartners. De har pratat sig genom vardag, kriser, lycka, depressioner. I samtalen finns en klangbotten av sökande, undersökande, av frågor som aldrig leder till ett bestämt svar, utan till ett sorts temporärt svar, som så småningom byggs ut, får en ytterligare dimension, och sedan ytterligare en.
Genom både det svåra och det lustfyllda är skrattet närvarande, och aldrig är det så viktigt som när livet är som tyngst, när det nästan känns omöjligt.
När skräcken känns förlamande, vad finns att göra?
Samtala, samtala, samtala – och känna hur du bottnar, finner en riktning och ett skratt.
Skräckar är ett destillat av decenniers samtal, ett befriande skratt, en undersökning, en väg framåt.

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Galleri Syster är samarbetspart till Hertsöverkstan, deltagande i kultur, teater och konst på Hertsön. Projektet är en del av Kulturrådets Kreativa Platser. Mer om Hertsöverkstan här: Hertsöverkstan

 

 

 

 

 

 

Syster på Facebook        Syster på Instagram