2011

Lisa Jeannin och Rolf Schuurmans “Le Sous-Marin (Ubåten)”
I galleriet visas en film med tillhörande skulpturer och foton. Filmen handlar om minnen, ett rum med en levande vedspis, när gränsen mellan verklighet och fiktion inte är knivskarp, ett porträtt av en farfar och en pappa. Skulpturerna är skapade efter ett recept av Lisas farfar.
lisajeannin.com
Gemma Pauwels “Empty Fields”
Gemmas arbeten karakteriseras av en absolut koppling till platsen, så när hon bytte ut sitt Amsterdamliv för en månads arbetsvistelse i luleås tysta skogslandskap, var det självklart att det skulle ha stor betydelse för hennes arbeten. Hennes utställning visar tydligt en storstadsmänniskas sökande efter sitt eget sätt att bygga ett hem omgiven av tomheten och kylan i Luleås vårvinter. 
gemma.nu 
Klara Kristalova ”Grassleeper”
Klara är en fantasifull historieberättare. Det är i musiken, de nutida händelserna och i hennes dagliga liv hon hittar inspirationen. Hennes figurer påminner om en mytologisk sagovärld och folksägner. Kristalova tar upp teman såsom förtryck, ångest och det undermedvetna och skulpturerna uttrycker både oskuldsfullhet och skräck.

Galleri Systers val
Galleri Syster curerar en utställning i Konsthallen i Luleå. Vi visar den konst vi gillar allra mest just nu, den konst vi tycker har saknats i Luleå, den konst vi längtat efter och det som har varit anledningen till att vi startat Galleri Syster. I och med samarbetet med Konsthallen har vi möjlighet att satsa stort på pedagogisk verksamhet riktat till ungdomar och unga vuxna. Vi har bl a initierat ett stipendieprogram för ungdomar.
Deltagande konstnärer:                  
Veronica Brovall 
Loulou Cherinet 
Hertha Hanson
Anastasia Ax
Valeria Monthi Colque
Roxy Farhat
Johanna Karlsson
Lars Hedelin
Victoria Andersson
Linda Tedsdotter
Anna Wessman och Nilsmagnus Sköld “Man bor på jorden under himlen”
Galleri Syster på Korpilombolo Nattfestival. Ett projekt med utgångspunkt i den Norrbottniska brasilienutvandringen efter och under storstrejken 1909. http://www.manborpajordenunderhimlen.wordpress.com