Lillasyster är

GALLERI LILLASYSTER
-ett konstkollektiv för ungdomar i Norrbotten
12189889_10153788032081189_4597993474923690446_nGalleri Lillasyster

•    är ett galleri där ungdomar visar konst av ungdomar
•    erbjuder gratis konstkurser och workshops
•    fungerar som mötesplats där unga får chansen att utveckla sitt konstnärsskap tillsammans med varandra, så väl som med etablerade konstnärer

Är du mellan 13-25 år och bosatt i Norrbotten så är du varmt välkommen att delta på Galleri Lillasysters aktiviteter, dessa är alltid gratis och det krävs aldrig förkunskaper. Du väljer själv hur många eller hur få aktiviteter du vill vara med på. Det mesta sker på Galleri Syster i Luleå, här får du träffa professionella konstnärer som kan uppmuntra och hjälpa dig i ditt kreativa skapande. Bor du någon annanstans i länet och vill delta så står Lillasyster för eventuella resekostnader, det kommer även hållas kurser/workshops utanför Luleå.

Galleri Lillasyster startade som ett projekt av konstgruppen Galleri Syster år 2012, under deras vingar drivs Lillasyster av en grupp ungdomar. Galleri Syster finns hela tiden med oss antingen i bakgrunden eller mer framträdande när vi behöver tips och råd för att göra våra idéer till verklighet.

Genom åren har vi hållit en rad utställningar och kurser, medverkat på flera festivaler och offentliga evenemang, åkt på lärorika studieresor och haft intressanta möten mellan ungdomar och yrkesverksamma konstnärer.

Alla aktiviteter är gratis och öppna för alla ungdomar i Norrbotten, 13-25 år!

Våra aktiviteter:

Konstkurser
för att se vilka kurser som är på gång, följ vår facebookgrupp.

Skisskvällar
Till Galleri Syster är du välkommen för att rita, skissa, prata idéer och fika med andra från Lillasyster. Inga förkunskaper eller anmälan krävs, du kommer i den mån du kan. Material och fika bjuder vi på såklart. Se Facebook för mer info.

Utställningar
Alla Lillasystrar har möjlighet att arrangera utställningar på Galleri Syster, antingen helt solo eller tillsammans med andra. Under våren varje år brukar det anordnas en samlingsutställning för de som vill ställa ut några enstaka verk, dessa brukar vara mycket uppskattade!

Inför utställningar som hålls av Galleri Syster finns det möjlighet att som Lillasyster delta i arbetet med uppbyggnaden runt aktuell utställning. Det är ett bra tillfälle att träffa och arbete med framstående konstnärer och lära sig mer om hur en professionell konstutställning genomförs.

Ateljén
I samma hus som Konstnärernas Kollektivverkstad i Luleå har Galleri Syster en ateljé som under vissa perioder kan användas av Lillasyster, där finns plats att jobba med större och fler verk än hemma samt finnas i ett sammanhang med andra Lillasystrar och vuxna konstnärer. Skicka ett mail till info@gallerisyster.se för att ansöka om en period i ateljén, berätta vem du är och vad du vill göra där.

Konstresor
Varje år brukar Galleri Lillasyster åka på en eller fler studieresor till någon stad i Sverige för att se utställningar, gå på konstevenemang och besöka konstskolor. Information om det läggs ut i vår grupp på Facebook.

Konstuppdrag
Att vara med i Galleri Lillasyster innebär också en chans att åta sig olika konstuppdrag, till exempel att medverka i kulturevenemang eller vara ledare för workshops.

Vill du vara med? Vill du veta mer?

Maila oss om du har några frågor eller vill anmäla dig till kurser, utställningar och resor eller om du vill nyttja ateljén.
galleri.lillasyster@gmail.com

Eller ring styrelsemedlemmarna:
Katt Skarin: 073-8488222
Stina Nilsson: 076 25 05 395

Vår facebook-sida uppdateras så fort det planeras något nytt, gå med där så får du färsk information om vad som är på gång.
facebook: Galleri Lillasyster

På vår instagram lägger vi upp vad vi håller på med i stunden, kika in om du är nyfiken på oss.
instagram: gallerilillasyster

Det går också utmärkt att komma förbi på en skisskväll och kolla läget, fråga frågor om vilka vi är och vad vi gör. Galleriet finns på:
Sandviksgatan 18 A, Luleå

Galleri Syster och Lillasysters hemsida:
www.gallerisyster.se

 

Galler Lillasyster stöds av:

lulebo_logo

logotype_luleakommun

logga nllgenomskinlig